Zege en leiderstrui voor Sep Vanmarcke in Ster ZLM Toer

Zege en leiderstrui voor Sep Vanmarcke in Ster ZLM Toer

De derde zege in vier etappes voor LottoNl-Jumbo. Sep Vanmarcke heeft de koninginnenrit in de Ster Zlm Toer gewonnen en is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Het team LottoNl-Jumbo had al twee zeges te pakken in de Ster Zlm Toer 2016 met Jos van Emden in de proloog en de spurtzege van Dylan Groenewegen. Met winst voor Sep Vanmarcke in de koninginnenrit van Verviers naar de stuwdam van La Gileppe zet het team alvast een knappe drie op vier neer.

België had op het EK voetbal gewonnen van Ierland met 3-0. Ook het podium van de vierde etappe in de Ster Zlm Toer werd bezet door drie Belgen. Sep Vanmarcke kon een sterke Wout van Aert kloppen in de eindspurt en Pieter Vanspeybrouck finishte als derde.

Het is geen verrassing dat Vanmarcke op dit parcours sterk voor de dag komt maar hij was uiteraard zeer tevreden nog eens te kunnen winnen. "ja, dit is wel een klimmetje die mij heel ligt. Net te zwaar voor de klimmers en toch explosief. Dus ja, ik had goeie verwachtingen, zeg maar, maar natuurlijk, ja, het is niet dat ik zo vaak win. De conditie was goed, maar het was een heel slopende dag", geeft de West-Vlaming mee aan de Nederlandse Omroep Brabant.



'het wordt nog een hard spel'

Zo is opnieuw een renner van LottoNl-Jumbo leider in het algemeen klassement. Met nog één rit te gaan heeft Sep Vanmarcke 5 seconden voorsprong op Sean De Bie van de Belgische Lottoformatie. " 't Zal zeker nog niet genoeg zijn. Ja, de ploeg van Lotto-Soudal zal zeker proberen te rijden voor die tussensprints (voor de bonificatieseconden, red.) en proberen te rijden om Sean op het podium te krijgen. Het wordt aan ons om dat te verhinderen. Ja, het wordt nog een hard spel morgen", klinkt een strijdvaardige Sep Vanmarcke.

(Archief)foto©Sportgazet.be






Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930