Philippe Gilbert out voor de Waalse klassiekers

Philippe Gilbert out voor de Waalse klassiekers

Philippe Gilbert won dan wel de Amstel Gold Race maar kan niet van start in de Waalse klassiekers komende week. In de kliniek werd een scheurtje aan de rechter nier vastgesteld, een gevolg van zijn val gisteren.

De winnaar van de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik 2011 zal in de edities van dit jaar niet van start gaan. Philippe Gilbert schreef gisteren geschiedenis door voor de 4de keer de Amstel Gold Race op zijn naam te schrijven maar moet zijn seizoen even 'on hold' zetten door toedoen van zijn valpartij gisteren. Omdat de Belgische kampioen nog pijn ondervond in zijn rechterzij trok hij na afloop van de podiumceremonie en de persconferentie naar het ziekenhuis voor een medische controle. Daar werd een scheurtje vastgesteld aan de rechter nier en dat vraagt een week de tijd om volledig te herstellen. Bijgevolg kan Gilbert niet van start in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

"Ik voelde pijn toen ik viel. Maar toen ik terug op de fiets kroop en de wedstrijd vorderde, ging het beter en beter, de pijn verdween. Jammer genoeg kwam de pijn in de onderrug na de finish terug. Samen met de ploegdokter heb ik dan besloten om naar het ziekenhuis te gaan voor een check-up. Het is gelukkig niets ernstig en als alles normaal verloopt, kan ik binnen een week opnieuw trainen", klinkt een ambitieuze 'Phil' die dit seizoen al de Ronde van Vlaanderen én de Amstel Gold Race op zijn naam wist te schrijven.

Uiteraard is Philippe Gilbert ontgoocheld om niet te kunnen starten in zijn geliefde Waalse klassiekers. De Quick-Step Floorsrenner verkeert in bloedvorm en rijdt één van zijn beste seizoenen. Maar hij heeft vertrouwen in de sterkte van het team en is er van overtuigd dat er nog mooie resultaten gaan volgen.

Gilbert blijft 24 uur onder observatie alvorens groen licht te kunnen krijgen van de dokters om het ziekenhuis te verlaten.

Update 18/4: Philippe Gilbert ook niet van start in de Ronde van Italie, die start op 5 mei. In overleg met de medische staf van Quick-Step Floors werd beslist om 2 weken te wachten alvorens de trainingen te hervatten.

Voor een goede werking van de nieren is voldoende drinken essentieel ;-) .





Foto's©Quick-Step Floors Cycling Team/Tim de Waele





Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031