Jonge wielerfans vormen erehaag voor Tom Dumoulin

Jonge wielerfans vormen erehaag voor Tom Dumoulin

Tijdens de huldiging van Tom Dumoulin, op de Markt in Maastricht, vormden zo’n 100 jonge wielerfans een erehaag voor het stadhuis om hun held en inspiratiebron toe te juichen.

Na een oproep van de KNWU aan iedere ‘toekomstige Tom’ om hun held te komen toejuichen tijdens de huldiging, kwam de rood-wit-blauwe erehaag tot stand. Dat Dumoulin een inspiratiebron is voor de jeugd bleef niet onopgemerkt. "Vele enthousiaste reacties stroomden binnen met één en hetzelfde thema: -Ik wil Tom worden- " , klinkt het bij de Nederlandse wielerbond.

“Tom is een prachtige atleet die laat zien wat het je op kan leveren als je ergens vol voor gaat”, aldus Vincent Luyendijk, algemeen directeur van de KNWU. “Hij is daarmee een inspiratie voor alle jonge sporters in Nederland. De nieuwe generatie”. Dat is de reden waarom de KNWU deze jonge wielerfans bij de huldiging van Tom heeft betrokken.

Het inspireren van de jeugd op de fiets

Ter ere van de Girowinst van Tom Dumoulin wil de KNWU extra aandacht besteden aan het inspireren van de jeugd op de fiets. Een passende invulling wordt de komende tijd in samenspraak met hem bekeken. In dat kader reikte Technisch Directeur Johan Lammerts, samen met in rood-wit-blauw geklede jonge fans, een symbolische roze molen (“een Dumoulinnetje”) uit aan hun grote voorbeeld.


Foto's: Tim Buitenhuis / KNWU





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930