Fanbeleving staat centraal op BK in Antwerpen

Fanbeleving staat centraal op BK in Antwerpen

Morgen, zondag 25 juni, zijn alle ogen gericht op Antwerpen voor het BK wielrennen voor mannen en vrouwen. En niet alleen de renners gaan met alle aandacht lopen, maar ook aan de supporters werd gedacht. 

Het Belgisch kampioenschap in Antwerpen wordt meer dan ooit het BK voor de fans. Zo komt er een Lotto fanzone op de Gedempte Zuiderdokken. Dit wordt de grootste fanzone op het parcours en ligt ter hoogte van de Waalse Kaai. Alle wielerfans zijn er van harte welkom, bovendien is de inkom gratis. Lotto is gastheer van deze fanzone en zal er wielerclubs en de Captains of Cycling ontvangen. De organisatie voorziet een videowall met live-uitzending en de nodige cateringfaciliteiten.

Aan de aankomstzone op de Desguinlei wordt er een grote vipzone en publiekszone voorzien. Ook hier kan je dankzij 2 grote videowalls het koersverloop op de voet volgen. Heel de dag door is er animatie voorzien. Supporters kunnen een ritje maken op de spacebikes, kinderen mogen zich uitleven op de springkastelen en een fanfare zorgt voor een muzikale noot.

"Een BK moet vooral een feest zijn voor de fans. Daarom hebben we een belangrijke focus gelegd op de fanbeleving door het aanbieden van 4 fanzones, voorzien van alle faciliteiten. Het is de bedoeling dat alle supporters een wielerhoogdag meemaken in Antwerpen", aldus Christophe Impens van organisator Golazo sports.

Ook fanzone in Wilrijk en Hoboken

Ook in de districten Wilrijk en Hoboken wordt de rode loper uitgerold voor de fans. In beide districten wordt er een fanzone voorzien. In Wilrijk kunnen supporters terecht in het Rik Van Linden-fandorp in de Valaardreef, aan de sporterreinen van voetbalclub Valaarhof en basketteam Red Vic. Ze kunnen er de wedstrijd volgen op groot scherm, maar genieten er ook van kinderanimatie en tussen het supporteren terecht bij verschillende drank- en snackkraampjes.

Het district Hoboken tovert de Kioskplaats om tot een gezellig fandorp. Supporters zien de renners 20 keer passeren en het is ook mogelijk om de tv-uitzending op 2 grote schermen te volgen. De allerkleinsten zijn welkom op de draaimolen en er is ook een klimparcours. De sportievelingen en supporters van de plaatselijke renner Victor Campenaerts kunnen op rollen fietsen en daarbij een wielertrui winnen van Victors ploeg.


Zondag 25 juni 2017:

Belgisch kampioenschap wielrennen

Start: Grote Markt, Antwerpen (8u: dames en om 11u45: mannen)

Voorzien tijdstip aankomst: Desguinlei, Antwerpen -> +/- 11u dames en +/- 17u30 mannen


Tips om naar het BK te gaan:

Tijdens de wedstrijd zullen de straten die deel uitmaken van het parcours of daar op uit komen parkeervrij en afgesloten zijn voor het verkeer. Bovendien zijn in op verschillende plaatsen wegenwerken aan de gang. Toeschouwers worden ten zeerste afgeraden om met de auto naar het evenement te komen, maar wel met de fiets of het openbaar vervoer. Wie toch met de auto komt, kan best zijn wagen parkeren op één van de Park & Rides aan de rand van de stad en verder gaan met het openbaar vervoer. Een volledig overzicht van de mobiliteitsinfo is te vinden op www.bkantwerpen2017.be

Foto © Sportgazet.be / Tekstbron: Golazo





Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031