Innovatieve oplossing tegen hitte in Qatar

Innovatieve oplossing tegen hitte in Qatar

Castelli, officiële kledingpartner van Team Italia, staat bekend om zijn innovativiteit en technologische hoogstandjes. Om de warmte in Qatar te trotseren hebben ze een futuristische body ontwikkeld in de windtunnel van Milaan.

Het wordt bloedheet tijdens de wegwedstrijd van de profs op het WK wielrennen nu Zondag. Het kwik zal flirten met de kaap van 35 graden. De renners zullen het dus zwaar te verduren krijgen,en moeten niet alleen rekening houden met de temperatuur maar ook met de luchtvochtigheid en ventialtie. Castelli, officiële kledingpartner van Team Italia, staat bekend om zijn innovativiteit en technologische hoogstandjes.

Om de warmte in Qatar te trotseren hebben ze speciaal, in samenwerking met coach Davide Cassani, een futuristische body ontwikkeld in de windtunnel van Milaan. Deze zal de witte kleur dragen en vervangt de klassieke azuurblauwe outfit. De stof op de rug bevat titaandioxide, het actief- ingrediënt van de meeste zonnecrèmes, en weerkaatst bovendien 94% van de UV straling waaraan de renners blootgesteld worden in Qatar. De voorzijde is uiterst licht en de structuur is erg open voor de best mogelijke ventilatie. Het unieke van deze door Castelli ontwikkelde outfit zit hem echter in de ingebouwde verkoelende panelen. In de body worden stuken polymeer verwerkt die tot 400 keer hun gewicht in water kunnen opnemen. De kleding wordt vooraf in de vriezer gestoken. Eens de race begint, ontdooien de panelen langzaam en geven de renner een continue verfrissing.

Deze innovatieve oplossing van Castelli zal misschien niet volstaan om de wereldtitel naar Italië te brengen, maar het is alvast een mooie hulp.

Bron en foto's Castelli / Wolvenberg





Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031